Het Koning Boudewijnstadion staat niet bekend als het mooiste stadion van Europa. De atletiekpiste rondom het veld zorgt voor een grote afstand met de supporters. Toch kan het stadion een heksenketel zijn. Bart Goor en Patrick Bancu zijn het er over eens: "Sfeer maken in het Koning Boudewijnstadion is geen probleem." Gilles Van Binst vond de vroegere Heizel sfeervoller.
Bart Goor speelde talloze interlands op de voormalige 'Heizel'. Vooral de openingswedstrijd tegen Zweden op EURO 2000 was een beleving. "Je merkte toen in het straatbeeld dat de mensen ons echt steunden. Voetbal was toen het belangrijkste in België. Tijdens die wedstrijden was er een goede sfeer. De atletiekpiste verandert daar niets aan", aldus de veertigjarige voetballer van KVC Westerlo.
Motivatie
Patrick Bancu, lid van de supportersgroep Red Devils Kop, heeft dezelfde mening. "Als de supporters, en dat is nu zeker het geval, gemotiveerd zijn, is er geen probleem. Met die piste is er misschien wel minder lawaai dan zonder. Maar tegen Oostenrijk, Azerbeidzjan, Spanje, Duitsland en Nederland was er alvast veel sfeer. In Oost-Europa zijn er veel stadions met piste en daar is het vaak een helse sfeer."
Tegen Kroatië zorgt de supportersgroep alvast voor wat extra sfeer. "We nemen vooral vlaggen op stokken mee en we delen ook een drietalige folder uit met de Brabançonne op", vertelt Bancu aan
VoetbalNieuws.
Goethals
Het slotakkoord is voor man-van-vele-oorlogen Van Binst. "Met RSC
Anderlecht voetbalden we ooit voor 60.000 supporters op de Heizel tegen West Ham. Toen heerste er een grote sfeer. Ondanks dat succes speelde Raymond Goethals niet graag in dat stadion. Hij had een hekel aan dat stadion omdat het veld groter was dan in Anderlecht of Standard, waar er minder ruimte was."
"Vroeger was het ook sfeervoller met die staanplaatsen. De atletiekpiste vind ik een minder punt. Niets zo mooi als een stadion waar de supporters dicht op het veld zitten."