Het lijkt verbonden aan de eindejaarsperiode; geklaag over de grasmat in het Brugse Jan Breydelstadion. Een stadion dat gedeeld wordt door twee clubs krijgt af te rekenen met een grasmat die tot het uiterste gedreven wordt. Vorig jaar klaagde toenmalig Club-coach Christoph Daum nog over "een akker waar zelfs een boer zijn koeien niet op zou sturen".
Club Brugge betaalde toen uit eigen zak een nieuwe grasmat, maar of ze dat nu al opnieuw willen doen blijft nog maar de vraag.
In maart 2012 (amper acht maanden geleden) werd een spiksplinternieuwe grasmat aangelegd in het Brugse Jan Breydelstadion. Zonder een winter te hebben zien passeren, is het veld alweer helemaal naar de vaantjes gespeeld. Veel stemmen gaan op om opnieuw in te grijpen, aangezien het ergste eigenlijk nog moet komen als het zal beginnen vriezen en sneeuwen.
In februari besliste Club Brugge een nieuwe mat te betalen nadat Club-verdediger Fredrik Stenman zijn achillespees scheurde en trainer Daum zijn beklag had gedaan over de staat van het veld. Dit bleek een duur grapje te worden van zo'n 100.000 euro dat
Blauw-Zwart voor negentig procent zelf betaalde en tien procent van dat bedrag kreeg van de Stad Brugge.
Maar nu zijn we eind november en van die financiële inspanning is al geen spoor meer te bespeuren. Stroken waar nog amper gras staat en veel putten in het veld maken voetballen moeilijk. De oorzaak is nochtans niet ver te zoeken: de hoge bezettingsgraad van het veld, dat elke week bespeeld wordt door ofwel Cercle, ofwel Club Brugge. Daarbovenop worden er ook nog bekerduels en Europese matchen op afgewerkt.
Tenzij er ingegrepen wordt, dreigen de Brugse ploegen dus weer met het jaarlijkse probleem van een slechte grasmat te kampen. Vorige lente liet algemeen directeur van Club Brugge, Vincent Mannaert, optekenen dat het niet ondenkbaar is dat er elk jaar een nieuwe grasmat wordt aangelegd. "Het kan ook dat we, in navolging van veel buitenlandse clubs, één keer per jaar van grasmat veranderen, in Hannover doen ze het zelfs twee keer per jaar."