Bij RSC Anderlecht lijkt de rust ietwat weergekeerd na een bijzonder woelige periode. Zo was er de laatste weken heel wat te doen omtrent 'niet-uitvoerend' voorzitter Wouter Vandenhaute. Onder meer een kritisch artikel van het weekblad 'HUMO' liet de positie van Vandenhaute serieus wankelen, de club besloot zelfs juridische stappen te ondernemen.
Begin vorige maand kwam 'HUMO' met een uitgebreide situatieschets naar buiten over de situatie bij RSCA. In het artikel, waarvoor men zich onder meer baseerde op getuigenissen van bepaalde (ex-)werknemers, werd een vernietigend beeld gegeven van Vandenhaute en de voormalige CEO Peter Verbeke. Ook werd in detail gegaan over interne vete's en de vergoedingen die Vandenhaute factureert via de nv op naam van zijn vrouw, sportjournaliste Catherine Van Eylen. Het bewuste artikel sloeg in als een bom en zorgde voor de nodige onrusten, niet in het minst bij de achterban van de club.
Paars-Wit besloot dan ook om het hier niet bij te laten en liet via een persbericht weten dat het juridische stappen zal ondernemen. "In de artikels wordt aan de hand van anonieme getuigenissen een negatief, eenzijdig en foutief beeld geschetst van de clubleiding en de dagelijkse operationele werking van RSC Anderlecht. De club is van mening dat de journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en fouten heeft gemaakt bij het schrijven van de artikels. Het is ook niet de eerste keer dat de journalist in kwestie op deze manier over de club bericht", klonk het.
VORM VAN INTIMIDATIE
Bij nieuwswebsite Apache kon men inmiddels achterhalen voor welke sanctie de club pleit. Zo zou men een materiële schadevergoeding van 1 euro eisen, een symbolisch bedrag dus. Daarnaast wordt een morele schadevergoeding van 25.000 euro geëist aan de auteur van het artikel. Het genoemde medium vermoedt dan ook dat de rechtszaak vooral wordt gebruikt als vorm van intimidatie om dergelijke kritische stukken in de toekomst te vermijden.