Vrijdag valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League, maar de kampioen is nu al bekend. Zo verzekerde Beerschot VA zich afgelopen weekend van de titel. Knap werk dus van coach Dirk Kuyt, desondanks is er nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.
Dat Beerschot na twee seizoenen afwezigheid opnieuw promoveert naar de hoogste divisie, is op zich een straffe prestatie. In de zomer kozen verschillende sterkhouders immers voor een vertrek en was er weinig budget om te investeren in verse krachten. Begin januari hield coach Andreas Wieland het ook nog eens voor bekeken op 't Kiel.
Met Kuyt werd dan weer een vervanger aangetrokken die als speler een straf palmares kon voorleggen, maar als coach nog geen brokken had gemaakt. Uiteindelijk pakte zijn aanstelling echter toch goed uit. Nadat het eerst al een ticket voor de Jupiler Pro League pakte, werd zaterdag ook de titel binnen gehaald.
Verlengd verblijf
Na een passage in de jeugd van Feyenoord en een mislukt avontuur als hoofdcoach van ADO Den Haag, was dit voor Kuyt het eerste grote succes in zijn nog prille trainerscarrière. Desondanks staat nog niet vast of hij op 't kiel blijft. Het huidige contract van Kuyt loopt komende zomer namelijk af.
Bij het Nederlandse Rondo zette hij de deur voor een verlengd verblijft alvast wagenwijd open. "Dat is wel de doelstelling, ik heb het super naar mijn zin en wil graag blijven", klonk het. "De club is creatief geweest met het neerzetten van een elftal, maar als trainer ben je geen tovenaar. Ik ben afhankelijk van de mogelijkheden om me heen. Als dat goed zit, zou ik willen blijven. En ik denk dat het goed komt."
Geapprecieerd in België
Kuyt voelt zich in ieder geval erg goed bij de 'volksclub' Beerschot. En bovendien voelt hij zich voldoende gewaardeerd in België, wat in zijn vaderland niet altijd het geval was. "In Nederland kunnen we bikkelhard zijn, er zijn mensen die het heel fijn vinden om mensen met de grond gelijk te maken. In Nederland zijn we dat gewend, in België heb ik dat wel moeten uitleggen. In België krijg je ook wel kritiek, maar meer inhoudelijk. Zo zou het denk ik moeten."