Anderlecht wil graag Dennis Praet terughalen en biedt hem een jaarsalaris van 1 miljoen euro volgens Tuttomercatoweb. Praet is momenteel transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Leicester City en overweegt zijn opties, met een voorkeur voor Italië waar hij eerder speelde voor Sampdoria en Torino.
Anderlecht ziet Praet als de ideale nummer 8 dankzij zijn kwaliteit, werkijver en creativiteit. Hoewel Praet openstaat voor een terugkeer naar België, blijft de Serie A aantrekkelijker voor hem. Anderlecht heeft dringend versterking nodig op het middenveld en hoopt met Praet een meer aanvallend en dominant team te vormen.
Geen Delaney? Anderlecht droomt van Praet
De zomermercato komt bij Anderlecht traag op gang. Momenteel is er weinig beweging op inkomend transfervlak, wat samenhangt met de onzekere toekomst van verschillende basisspelers.
Killian Sardella trekt concrete interesse van Werder Bremen. Huurlingen Federico Gattoni, Kasper Schmeichel, Ludwig Augustinsson en Thomas Delaney keren waarschijnlijk niet terug naar het Lotto Park.
Anderlecht wil Delaney graag nog twee jaar behouden, maar zijn salariseisen vormen een struikelblok. Als Delaney vertrekt, moet Anderlecht zich op alternatieven richten. In dat geval droomt Sporting van de terugkeer van Dennis Praet, een ex-kampioenenmaker en Gouden Schoen van paars-wit.
De positie van nummer 8 is een prioriteit voor de Belgische recordkampioen, waar men op zoek is naar een speler met kwaliteit, werkijver, creativiteit, ervaring en voetballend vermogen.
Anderlecht biedt Praet jaarsalaris van 1 miljoen euro
Anderlecht heeft Dennis Praet tot een serieuze kandidaat gemaakt, maar de speler zelf overweegt nog al zijn opties. Praet is momenteel transfervrij, aangezien zijn contract bij Leicester City is afgelopen.
Hij heeft echter mogelijk een nieuw avontuur in Italië in gedachten boven een terugkeer naar België. Praet heeft tijdens zijn periodes bij Sampdoria en Torino verliefd geraakt op Italië en zou zichzelf opnieuw in de Serie A kunnen zien spelen.
Daarnaast zal Anderlecht ook moeten voldoen aan zijn salariseisen. Volgens Tuttomercatoweb heeft Praet momenteel één aanbieding ontvangen, en die kwam uit Brussel. Anderlecht biedt een jaarsalaris van 1 miljoen euro, maar het is de vraag of dit aan Praet's verwachtingen voldoet.
In 2019 ondertekende hij een Premier League-waardig contract bij Leicester en hij was tot zijn laatste seizoen nog steeds een van de grootverdieners bij de Foxes.
Praet is de droommiddenvelder van Anderlecht
Anderlecht heeft dringend behoefte aan een speler zoals Dennis Praet. Hij past perfect in het profiel van een kwalitatieve, creatieve en ervaren nummer 8 die hard werkt en over groot voetballend vermogen beschikt.
Anderlecht zoekt naar pionnen die het team volgend seizoen aanvallender, attractiever en dominanter moeten laten spelen, en Praet zou deze rol uitstekend kunnen vervullen.
Praet biedt Anderlecht een unieke veelzijdigheid: hij kan zowel defensief, aanvallend als box-to-box spelen. Enzo Maresca, de voormalige coach van Leicester City, beschouwde Praet zelfs als de meest technisch begaafde speler op de meest vooruitgeschoven middenveldposities van Leicester.
Ondanks zijn bovengemiddelde technische vaardigheden heeft Praet zich ontwikkeld van een speelse nummer tien tot een toegewijde professional met uitstekende fysieke kwaliteiten.
Praet staat open voor JPL rentree maar Italië heeft streepje voor
Dennis Praet voelde zelf dat hij aan iets nieuws toe is. Op 30-jarige leeftijd ervaart hij fysiek gezien het hoogtepunt van zijn carrière en wil hij ergens weer belangrijk worden.
In een interview met Het Nieuwsblad verklaarde Praet dat de tactische Serie A, waar hij bij Sampdoria en Torino speelde, altijd een streepje voor zal hebben op andere competities.
Anderzijds sluit hij ook geen terugkeer naar België uit. “Belgische ploegen mogen altijd bellen, want ik sta voor alle landen open, in Europa dan toch.” In januari stond Dennis Praet hoog op de verlanglijst van Antwerp FC, dat hem als een goede vervanger zag voor het vertrek van Arthur Vermeeren naar Atlético Madrid.
Er werd toen gesproken en er was interesse, maar een terugkeer naar België kwam er niet van.
“Maar dat was niet de beste oplossing”, zei Praet daarover. “En dan moest er toch weer over sommen worden gepraat, wat het allemaal moeilijker maakte. Als vrije speler sta ik nu sterker.”
Nu, als vrije speler, is de situatie anders en staat Praet in een betere positie om zijn volgende stap te kiezen zonder financiële obstakels.