'Anderlecht drukt door: nieuwe T1 zondag voorgesteld?'

door
'Anderlecht drukt door: nieuwe T1 zondag voorgesteld?'

Terwijl interimcoach David Hubert straks een resultaat uit de brand probeert te slepen tegen Real Sociedad speurt Anderlecht nog altijd volop naar een permanente opvolger voor Brian Riemer. Met de zichzelf opgelegde deadline in zicht geraakt die zoektocht stilaan in een stroomversnelling.

De voorbije dagen leek nochtans de ene na de andere potentiële kandidaat te bedanken voor een eventuele aanbieding uit het Lotto Park. Onder meer Kjetil Knutsen en Philippe Clement lieten duidelijk verstaan geen interesse te hebben om hun huidige werkgever in te ruilen voor Paars-Wit.

RSCA zoekt trainer

Wat de overige vermeende kanshebbers betreft zijn Mark van Bommel en Karel Geraerts nog steeds vrij. Bij die eerste dreigen de Brusselaars volgens een heleboel waarnemers evenwel weinig kans te maken, terwijl Geraerts bij een deel van de achterban nu al niet in de bovenste schuif ligt.

Voorlopig blijft het nog altijd in het duister tasten wie er verder nog zoal op de shortlist staat van de recordkampioen, maar normaal gezien mag het alleszins niet lang meer duren voor de knoop wordt doorgehakt. "De zoektocht naar een nieuwe coach is in volle gang", aldus Het Nieuwsblad.

Topoverleg in Spanje

"Idealiter is die nieuwe T1 er zelfs nog voor de interlandbreak die maandag begint. Dan kan die trainer nog kennis maken met alle spelers voor de 14 internationals vertrekken", klinkt het verder nog. Wie weet volgt er zondag na de klassieker tegen Standard dus wel witte rook in Neerpede.

Mits een goed resultaat in Spanje en tegen de aartsrivaal kan Hubert voorzitter Wouter Vandenhaute en CEO Sports Jesper Fredberg, die de krant alvast even samen intens zag overleggen, wel nog wat extra tijd en ademruimte bezorgen. "Of zal het plots extra snel gaan?", luidt het tot slot.

POLL: Denkt u dat RSCA dit weekend een nieuwe T1 zal voorstellen?

Meer sportnieuws