Doku bezorgt Man City de zege, Saka grote man bij Arsenal

door
Doku bezorgt Man City de zege, Saka grote man bij Arsenal

Liverpool pakte op zakelijke wijze al vroeg op de dag een 0-1-zege bij Crystal Palace. Manchester City en Arsenal wisten om 16u wat ze misten doen: winnen. Lukte dat de twee topclubs ook?

Kovacic reddende engel bij Man City

Manchester City, zonder de geblesseerde De Bruyne en met Doku op de bank, was dominant tegen Fulham. Het kreeg kansen, maar er was ook een enorme voor Fulham. De match werd een stuk minder aangenaam en na 26 minuten was het de Braziliaanse Belg Pereira die voor de 0-1 zorgde. Een mooie goal. Man City in de problemen.

Doku scoort prachtige goal

Even later was het net geen 0-2. Die misser was zuur, want Kovacic wist enkele minuten later de 1-1 te scoren. De Kroaat maakte net na de pauze snel de 2-1. Traore kreeg nog dé kans, zijn derde van de namiddag, om de 2-2 te scoren. Ederson stond weer pal. Doku viel na een uur in, terwijl een kwartier voor tijd Castagne zijn eerste minuten van het seizoen in de Premier League mocht maken. Het was Doku die met een heerlijke treffer de 3-1 scoorde. Zijn eerste competitiegoal van het seizoen. Muniz scoorde nog tegen, maar City trok de zege over de streep.

Arsenal, met Trossard op de bank, ontving Southampton. De match brak pas na de rust helemaal open. Archer zorgde voor de 0-1, maar Saka wist nadien Havertz en Martinelli in stelling te brengen. Zo stond het 2-1 na drie goals in veertien minuten. Trossard viel in na een uur. Saka besliste de match met de 3-1.

Andere wedstrijden:

  • Brentford - Wolves 5-3 (Collins, Cunha, Mbeumo, Norgaard, Larsen, Pinnock, Carvalho, Aït-Nouri)
  • Leicester City - Bournemouth 1-0 (Buananotte - Faes was een basispion)
  • West Ham United - Ipswich 4-1 (Antonio, Delap, Kudus, Bowen, Paqueta)

Zie ook: