RSC Anderlecht pakte afgelopen zomer uit met een indrukwekkend transferoffensief. Die kwaliteitsinjectie wierp ook al zijn vruchten af, getuige de huidige tweede plaats in het klassement. Maar een aantal aanwinsten zit nu alweer op een zijspoor.
Na de pijnlijke elfde plaats in de eindstand van vorig seizoen, pakte Paars-Wit afgelopen zomer uit met een spectaculair transferoffensief. Zo wist sportieve baas Jesper Fredberg liefst 12 verse krachten naar het Lotto Park te loodsen. Daarnaast slaagde RSCA er ook in verschillende sterkhouders van vorig seizoen aan boord te houden.
Bijgevolg beschikt Riemer momenteel over een erg ruime kern in de breedte. Zeker voor een ploeg die dit seizoen geen Europees voetbal speelt. Door de integratie van de nieuwkomers was dat in de eerste weken nog geen al te groot probleem, toen kon er nog volop geroteerd worden met de basiself.
Fransen in problemen
Maar nu het seizoen alweer negen speeldagen ver is, is het stilaan tijd voor stabiliteit zodat de nodige automatismen gekweekt kunnen worden. Voor enkele spelers is dat evenwel geen goed nieuws. Maxime Dupé bijvoorbeeld, zal zich definitief moeten schikken in een rol als reserve-doelman achter Kasper Schmeichel.
Een andere zomeraanwinst die in de problemen zit, is Alexis Flips. Onder meer door de ontbolstering van Théo Leoni en de relatief behouden aanpak van Riemer, is er op het middenveld geen plek voor hem. En ook op de flanken is hij inmiddels helemaal weggezakt in de hiërarchie.
Vertrouwen van Fredberg
In de laatste drie wedstrijden kwam Flips dan ook niet verder dan een dik kwartier aan speelminuten. En afgelopen weekend kon hij zijn gebrek aan ritme niet wegsteken in de oefenmatch tegen Beerschot. Bovendien is het wedstrijdschema gezien het gebrek aan Europees voetbal relatief beperkt en is concurrentie op zijn posities bijzonder groot. Toch hoeft Flips nog niet te wanhopen.
Volgens SudPresse blijft Fredberg er immers in geloven dat de Fransman alsnog zijn draai zal vinden. De sportieve baas gelooft dat zijn investering, de spelmaker kostte zo'n 3.5 à 4.2 miljoen euro, op termijn zal renderen. Het lijkt dus een kwestie van geduld te worden.