‘Club Brugge vreest na nazigroet en vuurpijlen in Europa’

door
‘Club Brugge vreest na nazigroet en vuurpijlen in Europa’

Club Brugge kwam al enkele keren in opspraak nadat de supporters werden gespot met een nazigroet in de tribunes. Nu circuleren op sociale media beelden dat de zogenaamde ‘Kühnen-groet’ ook te zien was bij de uitfans tegen Sturm Graz.

Niet enkel de nazigroet is een smet op de Brugse zege, maar de supporters gooiden ook enkele vuurpijlen op het veld. Volgens Het Laatste Nieuws mag Club Brugge straffen vrezen van de UEFA.

Meegereisde fans

Er waren zo’n 700 supporters aanwezig in Oostenrijk en na het laatste fluitsignaal werd de 0-1 overwinning gevierd met pyro. Wanneer de spelers de fans gingen groeten vlogen er ook twee vuurpijlen op het veld. De UEFA zal ongetwijfeld ingrijpen. Een deel van de 2,1 miljoen euro winstpremie zal waarschijnlijk worden afgehouden.

Ook krijgen de supporters weer de wind van voren op sociale media nadat er enkele fans werden gespot met de veelbesproken ‘Kühnen-groet’. In het verleden kreeg de supportersgroep North Fanatics (inmiddels opgedoekt) een storm over zich heen nadat zij die groet brachten in de competitiewedstrijd op het veld van Standard Luik. Er was toen een antiracisme-campagne aan de gang.

POLL: Vind jij dat Club Brugge gestraft moet worden?

Meer sportnieuws