'Ancelotti is het beu en eist transfer bij Real Madrid'

door
'Ancelotti is het beu en eist transfer bij Real Madrid'

Real Madrid leed woensdagavond een verrassende nederlaag in de Champions League. Het ging met 1-0 onderuit in Lille en doet daarmee een slechte zaak in het kampioenenbal. Het was al het tweede puntenverlies op rij voor de Koninklijke, die vorig weekend ook in de Madrileense derby al de zege uit handen gaf.

Real zit dus even in een dipje en dat zet Carlo Ancelotti ongetwijfeld aan het denken. Na de nederlaag in Lille zou hij alvast een belangrijke conclusie getrokken hebben en bij het bestuur op tafel geklopt hebben.

Ancelotti heeft het gehad met Mendy

Volgens Defensa Central heeft de Italiaan het immers helemaal gehad met Ferland Mendy. De Franse linksachter werd de voorbije maanden al vaker bekritiseerd en werd woensdag bij de rust vervangen door Fran Garcia. Ancelotti nam het tot dusver publiekelijk altijd op voor Mendy, maar binnenskamers zou zijn geduld op zijn.

Hij zou dan ook willen dat Real zo snel mogelijk een nieuwe linksachter aantrekt. De voornaamste kandidaat voor die positie is uiteraard Alphonso Davies, die al geruime tijd genoemd wordt in het Bernabeu. De Canadees is na dit seizoen einde contract bij Bayern München en tekende nog altijd niet bij.

Davies of Gutierrez als vervanger?

Vanaf 1 januari kan Davies dus in principe onderhandelen met andere clubs en dan kan Real zijn slag slaan. Al ligt er mogelijk ook nog een andere naam op tafel. Volgens Fichajes denkt de club immers er ook aan om Miguel Gutierrez terug te halen.

De 23-jarige linksback is een jeugdproduct van Real, maar mocht in 2022 voor 4 miljoen euro vertrekken naar Girona. Daar groeide hij de voorbije seizoenen uit tot een vaste waarde. Daardoor zouden verschillende grote clubs interesse tonen, maar Real heeft een streepje voor omdat het over een terugkoopclausule beschikt.

POLL: Moet Real Madrid een nieuwe linksachter halen?

Meer sportnieuws