Kuyt op ramkoers met Beerschot: makelaar haalt stevig uit

door
Kuyt op ramkoers met Beerschot: makelaar haalt stevig uit

Het gaat van kwaad naar erger met Beerschot, dat wellicht een stevige boete zal moeten betalen na de stopgezette derby tegen Antwerp. Iets wat men kan missen als kiespijn op het Kiel, waar de sportieve malaise ook gekoppeld is aan financiële problemen. Ondanks de schamele één op 27 kan de hekkensluiter naar verluidt deels daarom geen afscheid nemen van hoofdcoach Dirk Kuyt.

In dat geval zou het tweejarige contract van de Nederlander tenslotte nog volledig moeten worden uitbetaald, wat zou neerkomen op iets minder dan een miljoen. Centen die de Saudische eigenaars niet willen ophoesten. Vermits zij bovendien nog achter Kuyt zouden staan blijft de trainer daardoor buiten schot. Voorlopig althans, want op de Raad van Bestuur die aanstaande maandag op het programma staat zou zijn positie nu wel een agendapunt zijn.

Beerschot op de korrel

Mits een nederlaag in Westerlo valt het dus niet uit te sluiten dat Kuyt alsnog aan de kant worden geschoven. Al zou zulk een ontslag volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen niet veel zoden aan de dijk brengen. In de podcast KieftJansenEgmondGijp neemt hij het bestuur van Beerschot op de korrel. "Denken jullie nou werkelijk dat een nieuwe trainer de problemen zal kunnen oplossen? Natuurlijk niet. Wat die Arabieren willen bereiken kan ik niet zeggen."

"Volgens mij zijn ze wel ter goeder trouw, maar ze besturen de club van bovenaf samen met nog enkele andere clubs. Dat werkt niet. Zeker niet als je het voetbalhart uit een club haalt. Ze denken te bedrijfsmatig", aldus de makelaar, die wel verduidelijkt dat Kuyt zichzelf niet als een slachtoffer ziet en er zelf bewust voor koos om de gok te wagen door zijn contract te verlengen na de onverwachte promotie. Alleen werden er bepaalde afspraken niet nageleefd.

Kuyt manusje-van-alles

"Er was niks meer: geen algemeen directeur, geen sportief directeur, geen technische staf en geen fatsoenlijke trainingsaccommodatie. De ploeg moest ook versterkt worden en we wilden weten wat het budget voor eerste klasse zou worden. Maar de trainingsaccommodatie is er nog altijd niet, de nieuwe directeur is overwerkt en maar liefst zes nieuwe spelers kregen niet meteen een verblijfsvergunning. Dirk loopt er manusje-van-alles te spelen", klinkt het.

Zelf liet Kuyt sinds zondag vooralsnog niets meer van zich houden: om de rust te doen weerkeren staat bij Beerschot even niemand nog de pers te woord. Voordien liet hij wel al duidelijk verstaan de handdoek zelf niet in de ring te willen werpen. Gazet van Antwerpen weet dat ook de spelersgroep nog steeds unaniem achter de coach staat. Omwille van al die redenen bestaat de kans dat Kuyt zelfs bij een eventuele één op 30 gewoon in het zadel blijft zitten.

POLL: Denkt u dat Beerschot beter zou doen zonder Kuyt?

Meer sportnieuws