KRC Genk is sterk aan de Champions' Play-Offs begonnen en heeft dat onder maar aan Konstaninos Karetsas te danken. Het Griekse goudhaantje geldt inmiddels dan ook als één van de sterkhouders. En zijn opmars is ook in het buitenland niet ongopgemerkt gebleven.
Het toptalent van KRC Genk werd gevormd bij Belgische clubs en speelde in de jeugdselecties telkens voor de Belgische nationale ploegen. Maar de Griekse bond speelde de voorbije maanden veel korter op de bal. Uiteindelijk konden zijn Karetsas en zijn entourage ook overtuigen om voor hun te kiezen.
Dat dreigt het Belgische voetbal met een aanzienlijke kater op te zadelen. Het talent van de nog altijd maar 17-jarige spelmaker staat immers buiten kijf. Iets wat hij tijdens zijn Grieks debuut meteen onderstreepte. Bij zijn eerste basisplaats werd hij meteen de jongste doelpuntenmaker ooit in de Nations League en leidde hij zijn land naar promotie richting de A-divisie.
Bayern op de loer
Voor de Belgische voetbalfan zit er dus nog maar één ding op: zo lang mogelijk van Karetsas genieten nu hij nog op de Belgische velden te bewonderen valt. De vraag is evenwel hoe lang dat nog zal duren. Genk heeft alvast de intentie om hem minstens nog een jaartje te houden. Wat een goede zaak lijkt voor zijn ontwikkeling.
Maar ondertussen neemt de buitenlandse interesse zienderogen toe. Zeker zijn goede prestaties op interland-niveau hebben heel wat clubs wakker geschud. Onder meer Bayern München zou zijn ontwikkeling van dichtbij volgen. Al is Karetsas op dit moment geen prioriteit voor Der Rekordmeister, aldus de Duitse tak van Sky Sports.
Engeland en Italië
Daar meldt men echter dat nog meer ploegen de jongeling scouten. Onder meer Chelsea FC zou hem op de radar hebben gezet, net zoals nog meer ploegen uit de kapitaalkrachtige Premier League. Ook vanuit Italië heerst de nodige belangstelling. Zo raakte eerder al bekend dat het SSC Napoli van Romelu Lukaku aan zijn mouw trekt. Er wacht Genk dus nog een stevig gevecht om Karetsas langer in huis te houden. Al zullen de geïnteresseerden sowieso met een smak geld over de brug moeten komen.