‘Anderlecht puncht op de mercato: 2 kleppers in aantocht’

door
‘Anderlecht puncht op de mercato: 2 kleppers in aantocht’

Anderlecht is vastbesloten om zijn middenveld te versterken met een offensieve speler. Met de contractverlenging van Majeed Ashimeru en de terugkeer van Alexis Flips heeft de club momenteel zes middenvelders, maar zoekt nog steeds naar extra creativiteit.

De focus ligt nu op Dennis Praet of Abdelkahar Kadri. Dennis Praet is een belangrijke kandidaat voor Anderlecht. De Belgische middenvelder is transfervrij na zijn vertrek bij Leicester City, maar overweegt mogelijk een avontuur in Italië boven een terugkeer naar België.

Anderlecht biedt hem een jaarsalaris van 1 miljoen euro, maar het is onzeker of dit zijn verwachtingen dekt. Praet past perfect in het profiel van een ervaren, creatieve nummer 8 die het team kan versterken.

Abdelkahar Kadri van KV Kortrijk is ook een serieuze optie. De 23-jarige Algerijnse middenvelder trekt de aandacht van meerdere clubs, waaronder Cardiff City, KRC Genk en Al-Ahli. Kadri, bekend om zijn dribbels en behendigheid, wordt geprezen als een van de beste spelers in de competitie. Zijn spel wordt vergeleken met dat van Iniesta en Xavi.

Anderlecht wil geen Delaney, wel Praet of Kadri

Met de contractverlenging van Majeed Ashimeru en de terugkeer van Alexis Flips, die een herkansing krijgt, beschikt Anderlecht momenteel over zes middenvelders voor drie posities.

Dit sluit echter niet uit dat Anderlecht nog steeds op zoek is naar versterking voor het middenveld. Volgens Het Nieuwsblad richt Anderlecht zich nu op een offensief ingestelde speler die extra creativiteit en aanvallende impulsen kan bieden.

Namen als Dennis Praet en Abdelkahar Kadri komen hierbij in beeld. De keuze om Thomas Delaney, met zijn meer behoudende rol, niet te verlengen, past in deze strategie. Paars-wit is bereid om het vrijgekomen budget te investeren in een creatievere middenvelder.

De recente belangstelling voor Praet en de interesse in Kadri onderstrepen de wens om de aanvallende creativiteit van het team te vergroten.

Anderlecht biedt Praet jaarsalaris van 1 miljoen euro

Anderlecht droomt van de terugkeer van Dennis Praet, ex-kampioenenmaker en Gouden Schoen van paars-wit. De positie van nummer 8 is een prioriteit voor de Belgische recordkampioen, waar men op zoek is naar een speler met kwaliteit, werkijver, creativiteit, ervaring en voetballend vermogen.

Anderlecht heeft Praet tot een serieuze kandidaat gemaakt, maar de speler zelf overweegt nog al zijn opties. Praet is momenteel transfervrij, aangezien zijn contract bij Leicester City is afgelopen. Hij heeft echter mogelijk een nieuw avontuur in Italië in gedachten boven een terugkeer naar België.

Praet heeft tijdens zijn periodes bij Sampdoria en Torino verliefd geraakt op Italië en zou zichzelf opnieuw in de Serie A kunnen zien spelen. Daarnaast zal Anderlecht ook moeten voldoen aan zijn salariseisen.

Volgens Tuttomercatoweb heeft Praet al één aanbieding van Anderlecht ontvangen Sporting biedt een jaarsalaris van 1 miljoen euro, maar het is de vraag of dit aan Praet's verwachtingen voldoet.

In 2019 ondertekende hij een Premier League-waardig contract bij Leicester en hij was tot zijn laatste seizoen nog steeds een van de grootverdieners bij de Foxes.

Praet heeft een droomprofiel voor Anderlecht

Anderlecht heeft dringend behoefte aan een speler zoals Dennis Praet. Hij past perfect in het profiel van een kwalitatieve, creatieve en ervaren nummer 8 die hard werkt en over groot voetballend vermogen beschikt.

Anderlecht zoekt naar pionnen die het team volgend seizoen aanvallender, attractiever en dominanter moeten laten spelen, en Praet zou deze rol uitstekend kunnen vervullen. Praet biedt Anderlecht een unieke veelzijdigheid: hij kan zowel defensief, aanvallend als box-to-box spelen.

Enzo Maresca, deex-coach van Leicester City, beschouwde Praet zelfs als de meest technisch begaafde speler op de meest vooruitgeschoven middenveldposities van Leicester.

Ondanks zijn bovengemiddelde technische vaardigheden heeft Praet zich ontwikkeld van een speelse nummer tien tot een toegewijde professional met uitstekende fysieke kwaliteiten.

Op zoek naar offensieve punch: ook Kadri in beeld

In de zoektocht naar meer offensieve punch en creativiteit heeft Anderlecht ook zijn oog laten vallen op Abdelkahar Kadri (23) van KV Kortrijk. Terwijl de mogelijke komst van Dennis Praet allesbehalve zeker is, vormt Kadri een aantrekkelijk alternatief.

Volgens L’Avenir was Anderlecht recentelijk zeer actief in dit dossier en blijft de Algerijnse aanvallende middenvelder een belangrijk target. Kadri trekt ook de aandacht van andere clubs, waaronder Cardiff City uit de Premier League en KRC Genk. Daarnaast is het Saoedische Al-Ahli geïnteresseerd in de talentvolle middenvelder.

Vorig seizoen stond hij ook op de radar bij Club Brugge. De tweevoetige Kadri, met zijn ongeëvenaarde dribbels en behendigheid, was de voorbije seizoenen een ware revelatie bij KV Kortrijk.

“Hij is sowieso bij de betere spelers in onze competitie”, stelde René Vandereycken in Het Nieuwsblad vorig jaar. Altijd bewegend en altijd beschikbaar voor zijn ploegmaats, biedt Kadri constant oplossingen aan in het balbezit.

De getalenteerde middenvelder dicteert het speltempo en zorgt voor talloze aanvallende impulsen.

Briljante Kadri: mix van Iniesta en Xavi

“Hij is veruit de beste speler met wie ik al heb samengespeeld. Hij is klaar om een stap hogerop te zetten”, zei doelman Tom Vandenberghe vorig jaar in Het Laatste Nieuws. “Hij heeft ballen aan zijn lijf. Hij gaat er honderd procent voor”, aldus de toenmalige aanvoerder Kristof D’Haene.

“Het is onwaarschijnlijk wat hij allemaal kan met een bal”, zei Isaak Davies na zijn allereerste training bij Kortrijk. “Kadri is een beetje een mix van het type kleine middenvelders als Iniesta en Xavi van wie het heel moeilijk was om een bal af te pakken”, getuigde ex-Veekaa coach Karim Belhocine in een gesprek met Krant van West-Vlaanderen.

De huidige KV Kortrijk coach, Freyr Alexandersson, is ook lovend over Kadri. “Niet alleen met zijn dribbels speelt hij een belangrijke rol. Hij werkt enorm hard voor het team, maar dat wordt niet altijd opgemerkt. Kadri is simpelweg een briljante voetballer.”

Kadri kan ook Dennis van Wijk bekoren. “Kadri: geweldige speler, man! Misschien wel de beste van de ploegen onderin. Geen makkelijk gastje, maar hij is een winnaar,” zei de Nederlander tegen Het Nieuwsblad.

“Wat Kadri uit zijn voeten kan toveren bijvoorbeeld, is fenomenaal. Al doet hij dat de laatste tijd iets te weinig”, stelde Johan Vermeersch, ex-voorzitter van RWD Molenbeek, vast in Krant van West-Vlaanderen.

POLL: Wie moet Anderlecht halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Twijfels bij 2 Duivels: "Voldoende tegen topploegen?"
Twijfels bij 2 Duivels: "Voldoende tegen topploegen?"

Israël bleek vrijdagavond toch nog een maatje te klein voor de Rode Duivels, die hun nieuwe ...

24
24
'Cercle moet opnieuw flinke domper incasseren'
'Cercle moet opnieuw flinke domper incasseren'

Het is voor Cercle Brugge een bewogen zomer geweest, met wisselend succes. De Vereniging slaagde er ...

46
46
Croky Cup: 1 profclub uitgeschakeld, Beveren vermijdt blamage
Croky Cup: 1 profclub uitgeschakeld, Beveren vermijdt blamage

Door het interlandvoetbal wordt er dit weekend niet gevoetbald in de Jupiler Pro League en de ...

69
69
Duitsland houdt galavertoning, Nederland moet nog zweten
Duitsland houdt galavertoning, Nederland moet nog zweten

In de Nations League kwamen zaterdagavond ook nog Nederland en Duitsland in actie. Oranje moest ...

46
46
'Deschamps grijpt drastisch in: ster op bank tegen Duivels'
'Deschamps grijpt drastisch in: ster op bank tegen Duivels'

De Rode Duivels begonnen vrijdag met een opsteker aan hun nieuwe campagne in de Youth League, want ...

129
129
OHL troefde veel clubs af: "Ik was aangenaam verrast"
OHL troefde veel clubs af: "Ik was aangenaam verrast"

OH Leuven wist op Deadline Day nog een dubbelslag te slaan. Met Stefan Mitrovic kwam een Servische ...

41
41
'Juventus tast diep in de buidel voor Belgisch goudhaantje'
'Juventus tast diep in de buidel voor Belgisch goudhaantje'

Met Arne Engels en Julien Duranville lanceerde Domenico Tedesco vrijdag tegen Israël weer twee ...

100
100
Brys en Kameroen nemen droomstart in kwalificatie Africa Cup
Brys en Kameroen nemen droomstart in kwalificatie Africa Cup

Sinds Marc Brys in april bondscoach werd van Kameroen, kwam hij vooral in het nieuws door zijn ...

51
51
Doku weerlegt grootste kritiekpunt: "Zo zie ik het niet"
Doku weerlegt grootste kritiekpunt: "Zo zie ik het niet"

De Rode Duivels zijn vrijdagavond goed begonnen aan hun campagne in de Nations League met een al bij ...

58
58
Frankrijk ziet ook pion afhaken voor clash met België
Frankrijk ziet ook pion afhaken voor clash met België

De Rode Duivels kunnen maandag een beetje revanche nemen voor hun uitschakeling op het voorbije EK, ...

54
54
Engeland begint Nations League met zeer pikante zege
Engeland begint Nations League met zeer pikante zege

Engeland heeft zijn EK-kater een beetje doorgespoeld door zijn eerste wedstrijd in de Nations League ...

35
35
'Leko sluit de deur voor terugkeer Standard-lieveling'
'Leko sluit de deur voor terugkeer Standard-lieveling'

Bij Standard trokken heel wat spelers de deur achter zich dicht tijdens de mercato. Maar voor ...

412
412
Zorgen bij Rode Duivels: "Er is geen alternatief voor hem"
Zorgen bij Rode Duivels: "Er is geen alternatief voor hem"

De Rode Duivels wonnen vlot met 3-1 van een zwak Israël. Domenico Tedesco zag echter ook nog ...

79
79
Anderlecht lonkt naar transfers: "Hopelijk worden zij verkocht"
Anderlecht lonkt naar transfers: "Hopelijk worden zij verkocht"

RSC Anderlecht verkocht voor 17,6 miljoen euro aan spelers en ontving ook nog extra's dankzij de ...

275
275
Albert over Duivel: "Zelfs op 80% steekt hij er bovenuit"
Albert over Duivel: "Zelfs op 80% steekt hij er bovenuit"

België won makkelijk met 3-1 van Israël. Tegen Frankrijk volgt maandag een nieuwe test. De ...

94
94