Bij Beerschot komt er stilaan licht aan het eind van de financiële tunnel. In een interview met
Het Nieuwsblad zegt voorzitter Patrick Vanoppen dat de licentie binnenkort in orde moet zijn en dat er zelfs geld klaarligt voor het bouwen van een eigen stadion.
Op 16 februari 2011 kwam Patrick Vanoppen officiëel aan het roer bij Beerschot. Op de vraag of hij er opnieuw aan zou beginnen, was Vanoppen duidelijk. "Absoluut. Ik had alleen niet verwacht dat het zo moeilijk, zo zwaar zou zijn. We hebben met een aantal mensen onmenselijk hard gewerkt om het schip boven water te houden."
Vanoppen wist echter niet wat hem te wachten stond toen hij bij Beerschot de macht nam, hij was verrast door verschillende zaken achter de schermen. "Ik was vooral verrast door de lijken die uit de kast van het vorige bestuur vielen. Zaken die we niet konden weten, zoals contracten die niet in de boekhouding stonden."
"We kregen ook te maken met leveranciers die het vorige bewind ruimere marges gaven en door de financiële crisis sowieso korter op de bal speelden. We werden in de stad ook geconfronteerd met bepaalde mensen die nog in de oude cultuur van het voetbal zitten. Mensen die het voetbal gebruiken als melkkoe, ter glorie van het eigen ego en ter verrijking van de eigen portefeuille."
Beerschot kreeg eind vorig jaar een transferverbod opgelegd omdat het niet aan de licentievoorwaarden voldeed. Het kreeg tot maart de tijd om de problemen in orde te krijgen. Op de vraag of Beerschot zijn licentie alsnog haalt, had Vanoppen verrassend positief nieuws. "We zijn zo goed als rond. De
transfer van Gary Kagelmacher is een welkome bonus. Er zal vreemd kapitaal ingebracht worden en ik doe zelf ook een inspanning. Vorig seizoen hadden we een operationeel verlies van vijf miljoen euro."
"Het toenmalige bestuur en in het bijzonder technisch directeur Gunther Hofmans lieten na de vette loonmassa in te dijken. Die was even groot als deze van Racing Genk, dat kampioen werd. Daarnaast waren er nog twee miljoen openstaande schulden aan leveranciers. We moesten dus in één jaar zeven miljoen euro goedmaken. Een zware erfenis", aldus Vanoppen.