Club Brugge maakt nu al voor het derde jaar op rij indruk op het Europese toneel. Net zoals na de vorige campagnes zou de landskampioen die prestaties wel eens snel kunnen verzilveren. Tenslotte blijken tal van smaakmakers nu al grof wild in het buitenland.
Onder andere Ardon Jashari en Maxim De Cuyper kunnen op de nodige interesse rekenen, al wordt er toch vooral nadrukkelijk aan de mouw van Joel Ordóñez getrokken. Voor nieuwjaar geraakte reeds bekend dat de nog altijd pas 20-jarige Ecuadoraan vooral in de Premier League bijzonder gegeerd is. Daar kwam de afgelopen weken uiteraard geen verandering meer in.
Club casht op Ordóñez
Integendeel: de belangstelling in Ordóñez neemt over Het Kanaal steeds concretere vormen aan. Zo wordt vooral Chelsea, waar zijn landgenoot Moises Caicedo er naar verluidt voor pleit om de viervoudig international snel in huis te halen, naar voren geschoven als meest concrete gegadigde. Lokale media melden nu echter dat ook Liverpool zich in de debatten heeft gemengd.
"Liverpool en Chelsea strijden om de Ecuadoraanse parel, die zeker 30 miljoen moet kosten", klinkt het, al zouden er met onder andere Brighton, Aston Villa en Newcastle nog heel wat andere kapers op de kust liggen. Club wrijft zich in de handen, want vermits de centrale verdediger tot medio 2028 vastligt in Jan Breydel zit het in een sterke positie aan de onderhandeltafel.
Chelsea vs. Liverpool?
De landskampioen zou dan ook mikken op meer dan het record van Charles De Ketelaere, die destijds 37,5 miljoen in het laatje bracht. Zowat het dubbele van Ordóñez, voor wie het in de zomer van 2022 zelf een viertal miljoen ophoestte, zijn geschatte marktwaarde. Al lijkt dat door de toenemende interesse dus niet te hoog gegrepen. Te meer mocht er straks een opbod volgen.
"Liverpool en Chelsea hun strijd om Ordóñez belooft een van de grote verhalen van de zomermercato te worden. Beide clubs zijn bereid een aanzienlijk bedrag te investeren om de ruwe diamant zijn handtekening veilig te stellen", luidt het verder. Diens torenhoge prijskaartje vormt dan ook geen belemmering voor de rijke grootmachten uit Engeland. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.