"Velen zouden willen dat ik trainer word bij Anderlecht"

door

RSC Anderlecht is nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer. Er lekken heel weinig concrete namen. Enkel Mark van Bommel en Karel Geraerts werden echt genoemd, voor de rest werden er vooral namen geroepen door analisten. Zelfs de coach van Real Sociedad kwam met een reactie op de vacature.

Alguacil niet naar Anderlecht

"Velen zouden willen dat ik trainer word bij Anderlecht", lachte trainer Imanol Alguacil op zijn persbabbel. Na de teleurstellende start van het seizoen van Real Sociedad kreeg die al de nodige kritiek in de lokale media. Hij heeft veel respect voor de club Anderlecht. 

"Ik sta momenteel onder contract bij het beste team ter wereld. Dus het zal niet voor nu zijn, maar wie weet wat de toekomst zal brengen. Waarom op termijn niet Anderlecht coachen, het is immers een historische club?”, vertelde hij aan La Dernière Heure. 

Weinig perslekken bij Anderlecht

De 53-jarige Spaanse trainer is al sinds 2018 trainer van Real Sociedad. De partij tegen Anderlecht is zijn 283ste wedstrijd als coach van de Spaanse club. Voordien was hij trainer en T2 bij de tweede ploeg van Sociedad. Een echte clubman.

De naam van Kjetil Knutsen werd ook genoemd, maar Anderlecht polste volgens de coach niet en hij zal ook niet de overstap naar Brussel maken. Nog een naam die werd geroepen, maar dus geen concrete was/is in het Lotto Park. We zijn benieuwd wie dat wél is, want voorlopig lekken er zeer weinig concrete namen.

POLL: Moet RSCA in Spanje kijken voor een nieuwe coach?

Meer sportnieuws

Meer over