'Hubert roteert: serieuze surprise du chef bij Anderlecht'

door
'Hubert roteert: serieuze surprise du chef bij Anderlecht'

Na de zege tegen Ferencvaros gaat Anderlecht op bezoek bij Real Sociedad straks op zoek naar een tweede driepunter in de Europa League. Eenvoudiger gezegd dan gedaan, te meer omdat de focus van Paars-Wit momenteel toch vooral op de vaderlandse competitie lijkt te liggen.

Niet alleen hebben de Brusselaars na een schamele vier op 15 dringend nood aan puntengewin, zondag komt bovendien aartsrivaal Standard al over de vloer in het Lotto Park. Daarom zou interimcoach David Hubert overwegen om een aantal verrassingen uit zijn mouw te schudden.

Hubert roteert bij RSCA

Op het middenveld moet hij het sowieso zonder Leander Dendoncker stellen, wiens plaats wellicht wordt ingenomen door Mats Rits. Ten opzichte van het gelijkspel tegen Dender verwacht Het Laatste Nieuws voorts louter dat Yari Verschaeren plaats zal ruimen voor Majeed Ashimeru.

Het Nieuwsblad daarentegen denkt dat Hubert flink zal roteren om enkele sterkhouders rust te gunnen. Terwijl links achterin Ludwig Augustinsson volgens de krant reeds opnieuw zijn plaats inneemt zou aan de overkant Thomas Foket nog eens de voorkeur krijgen op Killian Sardella.

Dreyer out, Degreef in?

Voorin zouden zowel Kasper Dolberg als Anders Dreyer dan weer naar de bank verhuizen. Diep in de punt krijgt dan logischerwijze Luis Vazquez zijn kans, maar de voornaamste surprise du chef situeert zich op de rechterflank. Daar zou Hubert de kaart van Tristan Degreef trekken.

Benieuwd of de jonkie, die zo beloond zou worden voor een paar gesmaakte invalbeurten, effectief voor het eerst aan de aftrap zal verschijnen. Tot slot denkt Het Nieuwsblad dat Rits met Mario Stroeykens en Théo Leoni een trio zal vormen op het middenveld. Afspraak vanaf 18u45.

De vermoedelijke 11: Coosemans ; Foket, Zanka, Simic, Augustinsson ; Rits, Leoni, Stroeykens ; Edozie, Vazquez, Degreef

POLL: Vindt u dat Hubert moet roteren in Spanje?

Meer sportnieuws