Donkere wolken bij Beerschot? "Vrees derde faillissement"

door
Donkere wolken bij Beerschot?

De malaise is op dit moment zeer groot bij Beerschot. Het lijkt nu al af te stevenen op degradatie, want het pakte amper één punt in zijn eerste negen wedstrijden en staat daarmee afgetekend laatste. Bovendien is de situatie ook naast het veld momenteel dramatisch.

Het rommelt al een tijdje op het Kiel, waar het botst tussen het lokale bestuur en de Saudische prins die de club nog steeds in handen heeft. Die laatste weigerde in de zomer om Beerschot te verkopen, maar pompt tegelijk ook amper geld in de club.

Viering 125ste verjaardag Beerschot uitgesteld

Daardoor moest Beerschot in de zomer bijna zonder financiële middelen een spelerskern voor de Jupiler Pro League proberen samen te stellen, met het gekende resultaat. Bovendien wordt de clubkas nog meer getroffen door de incidenten tijdens de Antwerpse derby.

Dat alles zorgt ervoor dat sommigen stilaan voor het ergste beginnen vrezen. De feestelijkheden voor de 125ste verjaardag van de club werden alvast uitgesteld omwille van de pijnlijke situatie. "Momenteel is er geen reden om te feesten", weet ook Beerschot-historicus Danny Geerts in Gazet van Antwerpen.

Vrees voor nieuw faillissement

"Het was wel allemaal een beetje te verwachten dat dat fout ging lopen. Maar dat het zo erg zou zijn, dat vrees je en dat wordt nu bewaarheid. Dat zijn geen leuke ervaringen als supporter", gaat hij verder. "We hebben in het verleden al wel wat meegemaakt met twee faillissementen. Maar als je de situatie nu ziet, vrees ik weer een beetje voor een derde faillissement. Je moet de zaken zeggen zoals ze zijn."

Voor Beerschot en het Belgische voetbal wordt het bidden dat het niet zo'n vaart loopt. Met Deinze dreigt er op dit moment al een Belgische profclub op de fles te gaan. Mocht het ook op het Kiel foutlopen, zou dat toch voor de nodige sportieve en imagoschade zorgen voor het voetbal in ons land.

POLL: Denk je dat het tot een faillissement zou kunnen komen?

Meer sportnieuws

Meer over