Opsteker Beerschot: nieuwkomer eindelijk beschikbaar

door
Opsteker Beerschot: nieuwkomer eindelijk beschikbaar

Vrijdagavond wordt de tiende speeldag in de Jupiler Pro League al op gang getrapt. In de openingswedstrijd neemt revelatie Westerlo, momenteel knap zesde, het op tegen Beerschot. Voor de Mannekes staat er opnieuw heel wat druk op de ketel.

Grote druk op Beerschot

De derby op de Bosuil draaide vorige zondag immers uit op een fiasco. De partij werd al na 75 minuten gestaakt bij een 4-0-achterstand en Beerschot gaf uiteindelijk forfait. Met een schamele 1 op 27 blijft het afgetekend allerlaatste in de rangschikking.

Dat zorgt ervoor dat ook de druk op trainer Dirk Kuyt stilaan onhoudbaar wordt. De Nederlander wist vorig seizoen nog het sterke werk van Andreas Wieland verder te zetten en de promotie over de streep te trekken, maar blijkt net als de rest van Beerschot nog niet klaar voor het hoogste niveau. Mogelijk wordt de match in Het Kuipje zijn laatste kans.

Aanwinst eindelijk speelgerechtigd

Daarbij kan Kuyt wel rekenen op een extra troef. Beerschot kan immers eindelijk rekenen op zijn laatste aanwinst. Op Deadline Day haalde het Omar Fayed op huurbasis weg bij Fenerbahçe, maar de Egyptische verdediger moest bijna een maand wachten tot hij speelgerechtigd was.

"Onze club heeft enkele weken moeten wachten tot de visum-problemen van Omar Fayed opgelost waren. Dit was zowel voor de speler als onze club een vervelende situatie. Het probleem is nu van de baan en we zijn dan ook blij dat hij vanaf nu beschikbaar is om opgenomen te worden in de selectie", laat Beerschot nu echter weten.

POLL: Zal hij een aanwinst zijn voor Beerschot?

Meer sportnieuws

Meer over